Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatásunk a www.merosus.hu honlap működésével kapcsolatos tevékenységeinkre terjed ki. Társoldalainkon önálló adatkezelési tájékoztatást helyeztünk el.

Az adatkezelő

Neve: Merosus Kft.

Elérhetősége: info@merosus.hu

Képviselő neve: dr. Kása-Richlach Mónika

Hivatalos levelezési cím: 2330 Dunaharaszti, Fő út 162.

Adatkezelő honlapjának címe: www.merosus.hu

Cégjegyzékszám: 13-09-177872

Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk?

HOZZÁJÁRULÁS alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont);

A hozzájárulás bármikor visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@merosus.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben haladéktalanul törölni fogjuk a rendszerből a levelet, kivéve, ha a jelen tájékoztatásban jelzett más célból is kezeljük azt (például az e-mail címet törölhetjük a levelezőrendszerünkből, de a számlázóprogramban a számlák megőrzési idejéig archiválásra kerül). A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek tekinthető.

Tevékenység

Kezelt személyes adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Kapcsolatfelvétel telefonon

név, telefonszám

Tájékoztatás nyújtása telefonon, érintett kezdeményezése alapján.

Hozzájárulás visszavonása, a híváslista havonta törlésre kerül.

Kapcsolatfelvétel e-mailen

név, e-mail cím és minden olyan személyes adat, amelyet az üzenetben elhelyez az üzenet küldője

Az üzenet feladója által feltett kérdések megválaszolása.

Hozzájárulás visszavonásáig, adatkezelő általi törlésig, a levelezőrendszer minden év januárjában kerül felülvizsgálatra, ekkor az összes levelet töröljük, amelyeknél az adatkezelési cél megvalósult.

 

SZOLGÁLTATÁSAINK TELJESÍTÉSE– szerződéses jogalap (GDPR 6. cikk 1. bek. b) pont)

Tevékenység

Kezelt személyes adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Ajánlatkérés

név, e-mail cím, telefonszám, üzenet

Ajánlat megválaszolása céljából kapcsolattartás az érdeklődővel, szerződő partner beazonosítása. Üzleti levelezés.

Az ajánlat elfogadása esetén 5 év.

Ha nem kerül elfogadásra az ajánlat, levelezőrendszer évenkénti felülvizsgálata vagy az érintett törlési kérelme esetén törölni fogjuk az üzenetet.

Megrendelés

e-mail, kapcsolattartó adatai (mobilszám), számlázási név és cím, megrendelés időpontja, megrendelt szolgáltatás

Ügyfelünk beazonosításához feltétlenül szükséges adatok kezelésének célja: kapcsolattartás az ügyfelünkkel és a szerződés teljesítése.

5 év

Konzultáció személyesen vagy telefonon

név, e-mail cím vagy telefonszám, időpont

Szerződés teljesítése, konzultációra jelentkező személy beazonosítása, a kapcsolattartás vele és időpontjának a rögzítése.

Szerződés fennállása alatt, évente felülvizsgálat

Szerződések (felhasználói, kiadói, megbízási, DPO)

természetes személy neve és személyi azonosító adatai (anyja neve, születési hely és idő, lakcím), bankszámlaszám, szerződés tárgyától függően egyéb azonosító adatok (TAJ szám, adóazonosító jel); egyéni vállalkozó neve, lakcíme, nyilvántartási száma, adószáma, jogi személy partnerek kapcsolattartójának neve, elérhetősége, jogi személy képviselője

Szerződési feltételek rögzítése írásban, a szerződő partner beazonosításához és a szerződés teljesítéséhez feltétlenül szükséges adatokkal.

5 év

 

SZOLGÁLTATÁSAINK ELLENÉRTÉKÉNEK KIEGYENLÍTÉSE ÁTUTALÁSSAL– szerződéses jogalap (GDPR 6. cikk 1. bek. b) pont)

Tevékenység

Kezelt személyes adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Fizetés

bankszámla tulajdonos neve, bankszámlaszáma

Átutalások ellenőrzése, igazolása.

1+8 év a számlakivonatok megőrzési ideje, értesítő sms-ek törlése havonta

 

Jogi kötelezettségeink alapján kezelt személyes adatok– jogi kötelezettség (GDPR 6. cikk 1. bek. c) pont);

  • előíró jogszabályok számlázás: a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. (bizonylatok megőrzési határideje) és az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) számla kötelező elemei;
  • előíró jogszabály fogyasztói panaszok kezelése: a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 17/A. § (6)- (7) bekezdések.

Tevékenység

Kezelt személyes adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Számlázás

számlázási név, számlázási cím, e-mail cím

Számlázási kötelezettség teljesítése, a jogszabályban előírt adatokkal.

1+8 év

Fogyasztói panaszok kezelése és megőrzése

fogyasztó neve, lakcíme, e-mail címe, azonosítószám, részletes panasz leírása, elektronikusan érkezett panasz esetén e-mail cím, telefonszám (lakóhely)

Vásárlói panaszok kivizsgálása, kezelése, kapcsolattartás a panaszossal, a kezelt adatok körét jogszabály írja elő.

5 év

 

JOGOS ÉRDEKEN ALAPULÓ ADATKEZELÉSÜNK– jogos érdek alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. f)

Tevékenység

Kezelt személyes adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Jogi személy partnerek, beszállítók természetes személy képviselőinek és kapcsolattartóinak elérhetőségi adatai

a természetes személy neve, munkahelyi címe, telefonszáma, e-mail címe, foglalkozása

Szakmai és üzleti kapcsolattartás azon partnereinkkel, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot

Üzleti vagy szakmai kapcsolat fennállásáig, tiltakozásig, minden év januárjában felülvizsgálat.

Szervernaplózás

látogató IP címe, dátum-idő, felkeresett URL cím, Referrer (melyik oldalról érkezett), böngésző neve, verziója, operációs rendszer

A honlap látogatása során a szolgáltatások működésének ellenőrzése, a személyre szabott kiszolgálás és a visszaélések megakadályozása érdekében a látogatói adatok rögzítése.

Tiltakozásig / tárhelyszolgáltató általi törlésig

 

FÉNYKÉPEK NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALA– hozzájárulás alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv. 2:48. § (hozzájárulás a nyilvánosságra hozatalhoz)

A hozzájárulás bármikor visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@merosus.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben lecseréljük az illusztrációként használt fényképfelvételt. Természetes személyeket ábrázoló fényképfelvételt ezen a honlapunkon és a kapcsolódó közösségi oldalakon kizárólag akkor hozunk nyilvánosságra, ha a konkrét felvétel ismeretében a képen szereplő személy ehhez hozzájárulását adta. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek tekinthető.

Tevékenység

Kezelt személyes adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Képek nyilvánosságra hozatala

képmás-kidolgozott referencia képek

Híreink illusztrálása, eseményeink bemutatása egy-egy jellemző képpel.

Hozzájárulás visszavonásáig, vagy a bejegyzés törléséig.

 

FACEBOOK OLDAL ÉS CSOPORT MŰKÖDTETÉSE– hozzájárulásod alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont

A Facebook és a Merosus Kft. közös adatkezelők. A közös adatkezelésről szóló tájékoztatást a Facebook oldalunkon elhelyeztük a Jegyzetek lapfülön

A hozzájárulás bármikor visszavonható, az oldal kedvelés / követés visszavonásával, a hozzászólás törlésével. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít. A saját kedveléseit és hozzászólásait a felhasználó bármikor törölni tudja.

Tevékenység

Kezelt személyes adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Facebook oldal és csoport (Merosus Kft. és GDPR Szakértői csoport)

név, nyilvános profil, nyilvános megosztások, bejegyzéskedvelések, hozzászólások, privát üzenetek

Tevékenységünk iránt érdeklődők részére rövid hírek megosztása, eseményekről és új szolgáltatásokról tájékoztatás. adatvédelmi szakértőkkel összefogás, véleménycsere.

Hozzájárulás visszavonásáig.

Instagram oldal működtetése (Merosus Ltd.)

név, nyilvános profil, nyilvános bejegyzések, bejegyzéskedvelések, hozzászólások, privát üzenetek

Tevékenységünk népszerűsítése, híreink közzététele

Hozzájárulás visszavonásáig.

 

SÜTIK KEZELÉSE

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Oldalunkon egyetlen sütit helyeztünk el, mégpedig a sütit elfogadó sütit (ehhez nem kell hozzájárulás).

Oldalunkat összekötöttük a két közösségi oldalunkkal (Facebook és Instagram). Amink a felhasználók az ikonokra kattintanak, átkerülnek az érintett közösségi oldalra, amelyek szintén helyeznek el sütiket a felhasználók gépén. Ezekre a sütikre nincs ráhatásunk, a közösségi oldalak tájékoztatásai az irányadók.

A saját böngészőben lehetőség van a sütik kikapcsolására:

Munkatársainkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?

Tárhelyszolgáltatás
Computerfutár Kft.
;
Székhely: 2364 Ócsa, Nefelejcs u. 35.;
Adószám: 23163751-2-13;
Telefonszám: 06-29-379-204; E-mail: info@computerfutar.hu
(Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez, karbartartási munkálatok során valamennyi, a rendszereinkben tárolt fájlhoz. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, karbantartás, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk).

Könyvelés
AdminSys Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.; Tel: 06-1-4453321
Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz.

Elektronikus számlák kiállítása
KBOSS.hu Kft.
1031 Budapest, Záhony utca 7.
Email: info@szamlazz.hu
Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz. Az adatkezelési tájékoztatójuk itt érhető el: https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/ 

Közösségi oldalak üzemeltetése
Facebook Inc., Menlo Park, Kalifornia, Egyesült Államok
Közös adatkezelés keretében a közösségi oldalainkhoz biztosítják a felületet (Merosus Kft. Facebook oldal, Merosus Ltd. Instagram oldal).

Ügyfélkapcsolatok és adminisztráció
Kiss Krisztián e.v.; https://irodamanager.hu
Ellátott tevékenység: ügyféltalálkozók szervezése, asszisztensi szolgáltatás, rendezvényeink és workshopjaink szervezése

Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére nem továbbítunk személyes adatot.

JOGOK BIZTOSÍTÁSA

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetnek a honlap látogatói, megrendelőink, szerzőink, az érdeklődök a következő jogosultságokkal:

a. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Az érintettek jogosultak visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataik kezelése folyamatban van-e. Ilyen kérés esetén tájékoztatást nyújtunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk, hol lehetséges panaszt tenni stb.

b. Helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy helyesbítsük a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérhető a hiányos személyes adatok kiegészítése. A helyesbítésről minden olyan címzettet tájékoztatnunk kell, akivel a személyes adatot közöltük, kivéve, ha ez lehetetlen vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére tájékoztatjuk a címzettekről.

c. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Kérni sem kell, magunktól töröljük indokolatlan késedelem nélkül az összes személyes adatot, ha a hozzájárulás visszavonásra került a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Nem fordulhat elő, hogy jogalap nélkül kezeltünk egy személyes adatot, amennyiben mégis, késedelem nélkül törlésre kerül.

Az elfeledtetéshez való jog biztosítása érdekében megtesszük az észszerűen elvárható intézkedéseket.

d. Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha nem kezeljük pontosan a személyes adatokat, kérhető a személyes adatok korlátozása, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Elképzelhetetlen, hogy jogalap nélkül kezeljünk személyes adatot, amennyiben mégis ilyen hibát követnénk el, törlés helyett a korlátozás is kérhető.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de az érintettnek van rá szüksége, mert pl. jogi igényei érvényesítéséhez használná fel. Ilyen esetben is kérhető, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

e. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhat az érintett a személyes adatai kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak szakmai és üzleti partnereink kapcsolattartási adatai és a szervernaplózás keretében kezelt személyes adatok esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja.

f. Adathordozhatóság

Az automatizált módon kezelt személyes adatok esetén kérhető, hogy a személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk az érintettnek, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezzel a joggal akkor lehet élni, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés.

Amennyiben a jogok gyakorlására irányuló kérelem érkezik, legfeljebb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatást küldünk a megtett intézkedéseinkről. Intézkedésünkről a kérelemben megjelölt formában nyújtunk tájékoztatást, ha elektronikus úton érkezett, a tájékoztatás is elektronikus úton kerül megadásra, kivéve, ha másként kéri, aki írt nekünk

A kért információkat és a tájékoztatást díjmentesen biztosítjuk.

Ha tájékoztatásunk a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül nem érkezik meg és az intézkedés elmaradásának okairól sem küldünk felvilágosítást, panasz nyújtható be valamely felügyeleti hatóságnál vagy bírósághoz is fordulhat a kérelmező.

PANASZ

A személyes adatok kezelésével kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket, panaszokat ezen az e-mail címen várjuk: info@merosus.hu  

Az érintettek bíróság előtt is érvényesíthetik a jogaikat. Erre polgári per keretében van lehetőség. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken érhető el:  http://birosag.hu/torvenyszekek)

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkereshető a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is, elérhetőségeik: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.; www.naih.hu; ugyfelszolgalat@naih.hu

Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet (beleértve a profilakotást) nem folytatunk.

A megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2019. október 20-án lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat.

Korábbi adatkezelési tájékoztatásunkhoz képest a tájékoztató érdemi változást tartalmaz, ugyanis megszüntettük az online vizsgarendszerünket és a belső zárt felületünket, amelyet regisztrációval lehetett elérni. A megszűnt tevékenységekhez kapcsolódó valamennyi személyes adatot véglegesen töröltük.

A tájékoztatóban nem részletezett kérdésekben irányadónak tekintett jogszabály: az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről.

 

Dunaharaszti, 2019. október 20.