Bemutatkozás

Hazánkban a foci után talán az adatvédelemhez értenek a legtöbben. Ráadásul a többség egyforma szinten űzi a kettőt, a különbség az, hogy míg a rossz focistát is megfizetik idehaza, addig a rossz adatkezelőt alaposan megbüntethetik. Az adatvédelemben ugyanis egy sokkal kisebb hiba is elég az öngólhoz.

A GDPR az átalános üzleti életben néha maga a mumus, a szükséges rossz, ami ott lapul minden szerződés, minden weblap, minden fotó, minden kikért adat sötét szekrényében. Mi azért vagyunk, hogy felkapcsoljuk a lámpát, és megmutassuk, nem olyan rémisztő az adatvédelem. Vagyis rémisztő, de segítünk vele megküzdeni.

A Merosus Kft. fő profilja az általános üzletviteli tanácsadás és az oktatás, kiemelten adatvédelmi jogi és médiajogi területen. Kedvelt területeink: a fotójog (ezt a fantáziaszót mi vezettük be), és a drónszabályozás. Különböző, mégis szorosan egymásra épülő szakágak.

A cég ügyvezetője, dr. Kása-Richlach Mónika LL. M. médiajogi, információbiztonsági és adatvédelmi szakjogász, szociálpolitikus, fotográfus és a Foto.jog könyv szerzője. LinkedIn profilja. A hivatali életben szerzett, több évtizedes tapasztalatait kamatoztatja a piaci szférában. 

Bővebb szakmai cikkeink  a fotojog.hu oldalon olvashatók, kiemelten a következő témakörökben:

  • fotójogos kérdések (adatvédelem, személyiségi jog, szerzői jog, fényképek szabályos felhasználása),
  • drónjogos kérdések (szabálygyűjtemény és összefoglaló tájékoztatók).