Búcsú az óriásplakátoktól (is)

Melyik fotós ne látná szívesen viszont a fotóit egy óriásplakáton? Öröm és büszkeség. Vagy modellként milyen érzés sétálni a város utcáin és csodálni a hatalmas fürdőruha-reklámot, amelyen mi szerepelünk? Nos, van egy rossz hírem. Ennek hamarosan vége. Fotósok és modellek! Ha ezentúl „kültéri” reklámon szeretnétek látni a képeiteket, irány a kioszk!
Facebook
LinkedIn
Email
Illusztráció: Bernhard Renner képe a Pixabay-en

Még bő egy évig tart a türelmi idő (2020. december 31-ig), ezt követően azonban fő szabály szerint nem lehet

  • közterületen,
  • vagy közterületről látható magánterületen reklámot elhelyezni.

Tényleg vége a köztéri reklámoknak?

Nem egészen. De a változás értelmében 2021. január 1-től csak az utcabútorokon jelenhetnek meg a remek fotóink. Mi az utcabútor, ahol szabad reklámot elhelyezni?

  • az utasváró (a tetején nem megengedett a reklámhordozó vagy ezt tartó berendezés, ezen kívül azonban a teljes felületén),
  • a kioszk (a tetején nem megengedett a reklámhordozó vagy ezt tartó berendezés, egyébként a teljes felületén),
  • a közművelődési célú hirdetőoszlop (ezen még ragasztással is, máshol tiltott a ragasztás),
  • az információs vagy más célú berendezés (csak a felületének kétharmadán, csak az üveg mögött vagy citylight).

Eltűnhetnek a parfümös reklámok, a fehérnemű reklámok és a boldog családi fotókkal reklámozó plakátok az utcaképből. Úgy tűnik, vége az óriási reklámtáblák és hirdetőoszlopok korszakának. Ez fontos hír a vállalkozásoknak is, akik óriásplakát-kampányon törik a fejüket.

Továbbra is szabad lesz elhelyezni reklámot, így reklámcélra készült fotót is például járművekre, üzletek kirakatába. Marad az építési háló is, feltételekkel természetesen, legalább 2, legfeljebb 11 négyzetméteres képet képzelhetünk el ide.

A reklámelhelyezési rendelet itt olvasható.

Blog témák

További olvasnivaló