„Dróngazda” képző!

A drónröptetés majdnem olyan, mintha kutyánk lenne. Elsőre nagyon cuki, de később a felkészületlen gazdi ráébred, hogy a kis szőrös pajti után bizony takarítani kell az utcán, és haraphat is. Nos a röptethető kamerák – mert ugye lényegében erről van szó a mi területünkön – bizony mindent látó szemükkel a mások életébe piszkíthatnak, és ezt már nem olyan egyszerű „összeszedni”.
Facebook
LinkedIn
Email
Fotó: RM / Merosus

A drónhasználat kiemelten kapcsolódik a Merosus Kft adatvédelmi és a fotózási tevékenységéhez. Évek óta azért dolgozunk, hogy szabályosan készüljenek fotók körülményektől függetlenül, ideértve a drónokkal készült felvételeket is.

A témában tapasztalható bizonytalanság és az átmeneti nehézségek miatt úgy döntöttünk, hogy szakmai anyagokat adunk Neked! Ezek között vannak olyanok, amelyeket frissítettünk és újakat is készítünk. Azaz pórázt adunk neked a kis kedvencedhez.

A szerepünk most is kettős: saját tapasztalatainkat felhasználva (hiszen mi is aktívan használjuk a drónokat) megosztjuk veled kellemes és kellemetlen tapasztalatainkat, ám továbbra is elkötelezettek vagyunk a magánélet és a személyes adatok védelme mellett. Veled együtt próbáljuk megérteni, milyen a felvételek készítőjének és milyen a felvételek szereplőjének lenni.

Hol találkozhattatok velünk?

  1. 2020 decemberében elindult a Dróntroll sorozatunk. Itt összefoglaló tájékoztatókkal segítjük a drónfotósokat és az érdeklődőket. A közzétett anyagok a száraz jogi nyelv helyett, a legérthetőbb formátumban jelennek meg. Persze a szakmai követelményeket is szem előtt tartjuk: minden állításunk ellenőrizhető, sok-sok hivatkozással segítjük az értelmezhetőséget.
  2. Készítettünk 2020 nyarán egy egyedülálló összefoglalót a drónhasználattal összefüggő adatvédelmi tudnivalókról. Ez a: „Ki van odafent, és mi a célja?” Mi tagadás, terjedelmes lett. Ám erre is van megoldás: részletekben mutatjuk be neked az ebben a tanulmányban szereplő tudnivalókat. Ezt is a Dróntroll rovatunkban találod meg, hamarosan.
  3. Jó ideje segítjük a leendő drónfotósokat, drónpilótákat a néhol tényleg nem egyszerű szabályok értelmezésében, a Duplitec Kft. megbízásából.  További részletek a MyDroneSchool oldalán.
  4. „Hello, a magánélet védelmére is figyelni kell, ha drónt használunk!” Ez volt a mottója annak az online előadásnak a legter.hu szervezésében, amellyel finoman szólva is kivertük a biztosítékot.  Az eddigi reakciók alapján még sok a tennivaló ezen a területen! Így folytatása következik!
  5. A Drónpilóták Országos Egyesülete (DOE) elnökével, Pál Károllyal közösen válaszoltunk a kérdéseitekre a Drónszabályozás’21 webináriumon, 2021. január 14-én, amelyet a Duplitec Kft. szervezett. A webinárium korlátozott ideig volt visszanézhető.
  6. Interjút adtunk a go2fly.hu oldalnak, naná, hogy a drónszabályozásról. Ha kíváncsi vagy, itt tudod elolvasni.

 

Tehát a lehetőség adott, hogy egy jól nevelt, szófogadó drónod legyen, aki szabályosan szállítja neked a legjobb felvételeket! Legyél te is „Dróngazda”!

Blog témák

További olvasnivaló