Jogi nyilatkozat

Minden jog fenntartva!

A https://merosus.hu/ oldalon megjelenő tartalmak, minden kép, szöveges és egyéb tartalom, azok elrendezése, logók és más ábrák szerzői jogi oltalom alatt állnak.

Amennyiben az oldalunkon található bejegyzés másként nem jelöli, a bejegyzések és a képek szerzői vagyoni jogainak jogosultja a Merosus Kft. és dr. Richlach Mónika.

Az írásbeli felhasználási engedély vagy tájékoztatás ezen a címen kérhető: info@merosus.hu

Előzetes írásbeli engedély nélkül engedélyezzük a következő módokon történő felhasználást:

  • Az elérési út (link) bemásolásával (megosztással) az eredeti, hiánytalan és módosítás nélküli tartalom külön engedély nélkül is többszörözhető., amennyiben az nem sérti jó hírnevünket, tisztességes és törvényes.
  • A bejegyzések letöltések útján történő többszörözését, kizárólag a bejegyzések elolvasása céljából.
  • Személyes használatra történő kinyomtatás vagy rögzítés háttértárolóra.

Minden más felhasználás (különösen, de nem kizárólag: a bejegyzések, képek többszörözése, átdolgozása, terjesztése, bármely technikai módszerrel, bármely típusú adathordozóra történő másolása) előzetes írásos engedélyünkhöz kötött, TILOS az engedély nélküli felhasználás.

A tilalom nem érinti szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben meghatározott szabad felhasználás eseteit, amelyekre azonban kizárólag a törvényben meghatározott szűk felhasználói kör részére, illetve a törvényben meghatározott célból és mértékben van lehetőség.

Az észlelt jogsértésekkel szemben következetesen fellépünk, érvényesítjük a szellemi alkotásokhoz fűződő jogainkat.

Naptári naponként felhasználási díjat számítunk fel az engedély nélküli felhasználásért, amelynek mértéke igazodik a jogosulatlan felhasználás terjedelméhez és módjához, azzal, hogy nem lehet kevesebb mint 25.000,-Ft + áfa / nap / kép / mondat / egyéb tartalom. A számítás kezdő napja a jogosulatlan felhasználás első napja, függetlenül attól, hogy azt mikor észleltük. A számítás záró napja: a jogosulatlanul használt tartalom törlésének napja.

Az oldalon megjelenő vélemények, írások a szerzők saját véleményét tükrözik, TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰEK, a hivatkozások a megjelenéskori aktuális állapotukban szerepelnek, semmiképp sem tekinthetők jogi tanácsadásnak.

Az oldalon közölt információkat és jogszabályi hivatkozásokat folyamatosan figyeljük, ésszerű erőfeszítéseket teszünk a módosítások átvezetéséért, külön értesítés nélkül változtatjuk a tartalmat, de az itt szereplő információkon és véleményeken alapuló minden döntésért kizárólag a felhasználó felelős. Nem vállalunk felelősséget az oldalon található adatok esetleges hatálytalanságából, helytelenségéből, pontatlanságából eredő bárminemű kárért. Bejegyzéseinkben elhelyezzük az ellenőrizhető forrásokat, kérjük a felhasználókat, minden esetben ellenőrizzék az információkat.

Az oldalon gyakran hivatkozunk más honlapokra. Ha úgy dönt a felhasználó, hogy a hivatkozott oldalakat meglátogatja, azt a saját kockázatára teszi. A harmadik személyek által üzemeltetett oldalak tartalmáért, pontosságáért, az ott kifejezett véleményért, információkért semmilyen felelősséget nem vállalunk.