Rólunk

Hazánkban a foci után talán az adatvédelemhez értenek a legtöbben. Ráadásul a többség egyforma szinten űzi a kettőt, a különbség az, hogy míg a rossz focistát is megfizetik idehaza, addig a rossz adatkezelőt alaposan megbüntethetik. Az adatvédelemben ugyanis egy sokkal kisebb hiba is elég az öngólhoz.

Küldetésünk

A GDPR az általános üzleti életben néha maga a mumus, a szükséges rossz, ami ott lapul minden szerződés, minden weblap, minden fotó, minden kikért adat sötét szekrényében. Mi azért vagyunk, hogy felkapcsoljuk a lámpát, és megmutassuk, nem olyan rémisztő az adatvédelem. Vagyis rémisztő, de segítünk vele megküzdeni.

A Merosus Kft. fő profilja az általános üzletviteli tanácsadás és az oktatás, kiemelten adatvédelmi jogi és médiajogi területen. Kedvelt területeink: a fotójog (ezt a fantáziaszót mi vezettük be), és a drónszabályozás. Különböző, mégis szorosan egymásra épülő szakágak.

A cég ügyvezetője, dr. Kása-Richlach Mónika LL. M. médiajogi, információbiztonsági és adatvédelmi szakjogász, szociálpolitikus, fotográfus és a Foto.jog könyv szerzője. LinkedIn profilja. A hivatali életben szerzett, több évtizedes tapasztalatait kamatoztatja a piaci szférában.

Blog

Neked ajánljuk a blogunkat, ha készült már rólad fotó. Hasznos tartalmakkal találkozhatsz, ha te is

  • profi fotós vagy,
  • hobbi fotós vagy,
  • kattintgatsz a mobiloddal,
  • olyan honlaptulajdonos vagy, aki fotókat is tesz ki az oldalára,
  • olyan közösségi oldalt kezelsz, amely fényképeket is tartalmaz,
  • olyan vállalkozó vagy, aki fényképekkel illusztrálja a termékeit, a bejegyzéseit, a szolgáltatásait.